donderdag 22 mei 2008

Hua Hin, de kracht.

Hua Hin, koninklijke badplaats, geeft je een veilig thuisgevoel na
een drie uur lange rit vanuit Bangkok, the big city.
Omschreven in de reisgidsen als "oud Vissersdorpje", aan de Golf
van Siam, waar het goed vertoeven is.
Overdag een echt dorps karakter met overdekte foodmarkt,
waar talrijke verse groenten, fruit, vis en vlees, en kruiden te koop zijn waar we in onze westerse cultuur wel eens van gehoord hebben.
s'Avonds wordt het een bruisend toeristenstadje met natuurlijk een nightmarket, waar je echt alles kunt kopen, het horloge met die moeilijke naam of dat kledingstuk dat je altijd wilde hebben.
Maar ook genieten van Cabaretshow, slenteren langs terrasjes of proef een kleinigheidje voor je gaat dineren want de Thai eet de gehele dag door.

Bekijk Hua Hin eens uit de ogen van de plaatselijke bevolking en ga op ontdekkingstocht, maak kennis met de Thai, eet met ze, en ontdek de Thaise keuken, zuur, zoet , zout, bitter en
natuurlijk SPICY.
PROEF EN GENIET en laat je verrassen.

Na een avondje doorzakken is het goed vertoeven op het lange en brede zandstrand in een strandstoel ( 50 baht) en eet een op het strand bereide maaltijd ( vanaf 50 baht).
Ook is er de mogelijkheid om paard te rijden of wandel naar het eindpunt en beklim Kao Takiab de tempelberg met de apen.

Hua Hin voor ieder wat wils want mogelijkheid te shoppen is er natuurlijk ook in het pas geopende shoppingcentre MARKET VILLAGE met talrijke shops, restaurants en een grote supermarkt TESCO.
Maar wil je ontdekken ga tussen 4 en 6 uur in de middag eens naar de PIER in het centrum waar de vissersbootjes hun vangst aan land brengen, een machtig gezicht en ga dan bij het Hilton genieten van een lekkere kop koffie.

Echt waar Hua Hin is genieten elk uur van de dag, maar een mens wil meer ........

Geen opmerkingen: