zondag 12 oktober 2008

THAISE KEUKEN


Po Piah
Thaise loempia's met garnalen, kip en groenten

Po Piah Tjee
Vegetarische loempia's

Sateh Koeng
Sateh van grote garnalen met zoet-pikante saus

Sateh Kai
Sateh van kip met speciale saus

Sateh Moe
Sateh van varkensvlees met Thaise sateh saus

Sateh Neua
Sateh van rundvlees met pittige zure saus

Sateh Ruamit
Mix van ieder soort sateh

Sateh Tahoe
Sateh van tahoe met pittige saus

Loekchin Thoht
Gefrituurde visballetjes

Thoht Man Plaa
Thaise viskoekjes met pittige komkommersalade

Peak Kai Yang
Geroosterde kippenvleugels, geserveerd met kleefrijst

Koeng Homphaa
Garnalen in deeg

Ahaan Wang
Een speciaal geselecteerde mix van diverse Thaise hapjes

SOEPEN

Tom Yam Koeng
Pikante Thaise soep met garnalen en kruiden


Tom Yam Kai
Pikante Thaise soep met kip en kruiden

Tom Yam Tjee
Pikante Thaise soep met tahoe en champignons

Tom Kha Koeng
Garnalensoep met kokosmelk en Thaise kruiden

Tom Kha Kai
Kippensoep met kokosmelk en Thaise kruiden

Kaeng Juud Phak
Thaise groentesoep met basilicum

Kaolaao Neua
Thaise rundvleessoep met groenten

EIERGERECHT

Kai Jee-O
Thaise omelet


SALADES

Yam Koeng
Pittige Thaise salade met garnalen, komkommer, ui en ijjsbergsla

Yam Neua
Pittige biefstuk salade met ui, komkommer en ijsbergsla

Yam Jaai
Salade met kip, garnalen, ei en groente

Som Tam
Pittige Thaise papaya-salade, geserveerd met kleefrijst,garnaaltjes.

KIPGERECHTEN

Kai Phad Phed
Gebakken stukjes kip met rode kerriesaus en kouseband

Kai Phad Namprik Phauw
Gebakken stukjes kip in een pittige saus met ui, paprika en bosui

Kai Phad Himmaphan of Phad met Mamuang
Gebakken stukjes kip met cashewnoten, ui, paprika en prei

Kai Kratiem
Gebakken stukjes kip met knoflook en groenten

Kai Phad Kra Prauw
Gebakken stukjes kip met kouseband en Thaise basilicum


Kaeng Phed Kai
Kip in een rode kerriesaus met kokosmelk en groenten.

Kaeng Kiew Waan Kai
Kip in een groene kerriesaus met kokosmelk en groenten.

Kaeng Sapparod Kai
Kip in een rode kerriesaus met kokosmelk en ananas

Kaeng Phaneng Kai
Kip in een phaneng kerriesaus met kokosmelk en citroenblad

Kaeng Karie Kai
Kip in een gele kerriesaus met kokosmelk en groenten

Kai Priew Waan
Gebakken stukjes kipfilet in zoetzure saus met groenten

Kai Phad Nammahoy
Gebakken stukjes kip met groenten en oestersaus

Massaman Kai
Kip in massaman kerriesaus met aardappel, pinda's en ui

VARKENSVLEESGERECHTEN

Moe Phad Priew Waan
Gebakken stukjes varkensvlees in zoetzure saus met groenten

Moe Kratiem
Gebakken stukjes varkenshaas met knoflook en groenten

Moe Priksod Homyai
Stukjes varkenshaas, gebakken met pepers en ui

Moe Phad Prik
Gebakken stukjes varkensvlees in pikante saus en groenten

Moe Phad Khing
Gebakken stukjes varkenshaas met verse gember

Moe Phad Phak
Stukjes varkensvlees gebakken met groenten in knoflooksaus

Moe phad Namprik Phauw
Gebakken stukjes varkensvlees in een pittige saus

RUNDVLEESGERECHTEN

Neua Phad Kratiem
Reepjes biefstuk, gebakken met knoflook en groenten

Neua Phad Phed
Gebakken stukjes biefstuk met kerriesaus en kouseband

Neua Namman Hoy
Stukjes biefstuk, gebakken met groenten en oestersaus

Neua Phad Kra Prauw
Gebakken stukjes biefstuk met kouseband en Thaise basilicum

Neua Phad Priksod Homyai
Reepjes biefstuk, gebakken met pepers en ui

Kaeng Phad Neua
Biefstuk in rode kerriesaus met kokosmelk en groenten

Kaeng Kiew Waan Neua
Biefstuk in groene kerriesaus met kokosmelk en groenten

Kaeng Sapparod Neua
Biefstuk in rode kerriesaus met kokosmelk en ananas

Kaeng Phaneng Neua
Biefstuk in phaneng kerriesaus met kokosmelk en citroenblad

Massaman Neua
Stukjes biefstuk in massaman kerriesaus met aardappel, pinda's en ui

VISGERECHTEN

Plaa Phad Laad Prik
Gebakken zeebaars in rode kerriesaus met kouseband

Plaa Phad Namprik Phauw
Gebakken zeebaars in een pittige saus met ui, paprika en bosui

Plaa Phad Priew Waan
Gebakken zeebaars in zoetzure saus met groenten

Plaa Laad Kratiem
Zeebaars, gebakken met knoflook en groenten

Plaa Tjoe Tsjie
Gebakken zeebaars met licht pikante kokos-kerriesaus met snippers citroenblad

Plaa Samrod
Gebakken zeebaars in zoete, pittige saus met groenten

ZEEVRUCHTENGERECHT

Koeng Phad Namprik Phauw
Gebakken grote garnalen in pittige saus met ui, paprika en bosui

Koeng Priew Waan
Gebakken grote garnalen in zoetzure saus met groenten

Koeng Kratiem
Grote garnalen, gebakken met knoflook en groenten

Kaeng Phed Koeng
Grote garnalen in rode kerriesaus met ananas

Kaeng Kiew Waan Koeng
Garnalen in groene kerriesaus met kokosmelk en groenten

Kaeng Sapparod Koeng
Grote garnalen in rode kerriesaus met ananas

Plaa Muek Phad Phed
Gebakken inktvis in rode kerriesaus met groenten

Plaa Muek Namprik Phauw
Gebakken inktvis in een pittige saus met ui, paprika en bosui

Plaa Muek Phad Kra Prauw
Gebakken inktvis met kouseband en Thaise basilicum

Plaa Muek Phad Pong Krarie
Gebakken inktvis met gele kerrie poeder en groenten

Plaa Muek Phad Kratiem
Gebakken inktvis met knoflook en groenten

VEGETARISCH

Tahoe Phad Phed (tofu)
Tahoe in rode kerriesaus met kouseband

Tahoe Phad Kra Prauw
Stukjes tahoe, gebakken met kouseband en Thaise basilicum

Tahoe Phad Phak Ruamit
Gemengde groenten, gebakken met stukjes tahoe

Tahoe Tjoe Tsjie
Tahoe in rode kerriesaus met kokosmelk en groenten

Pad Phak Priew Waan
Gemengde groenten met tahoe en ananas, gebakken in zoetzure saus

Kaeng Phed Tjee
Gemengde groenten met tahoe in rode kerriesaus met kokosmelk

Kaeng Kiew Waan Tjee
Tahoe in groene kerriesaus met kokosmelk en groenten

Tahoe Phad Himmaphan
Gebakken tahoe met cashewnoten en groenten

GEBAKKEN NOEDEL- EN RIJSTGERECHTEN

Khaaw Phad Moe ,Kai
Gebakken rijst met varkensvlees of kip, ei en diverse groenten

Khaaw Pad Koeng
Gebakken rijst met garnalen en diverse groenten

Phad Sie ew Moe lae Kai
Gebakken miehoen met varkensvlees of kip, ei en diverse groenten

Phad Thai Kai
Gebakken noedels met kip, ei en diverse groenten

Phad Thai Koeng
Gebakken noedels met garnalen en diverse groenten


Khaaw Pad Tjee
Gebakken rijst i.p.v. witte stoomrijst

Mie Pad Tjee
Gebakken miehoen i.p.v. witte stoomrijst



RIJST HOORT BIJ DE THAISE CULTUUR.

Schrijven uit de FARANG PAI NAI:

Homali as basis of the culture

Monday, August 13 2007 @ 09:42 PM ICT
Contributed by: News
In a land that loves food, rice likely tops the list in terms of both popularity and importance. It features in each of the day’s three meals and all the other ingredients in Thai dishes are referred to as Ghap Khao, or ‘things eaten with rice’. Khao homali, or jasmine rice, is the tastiest version found in the Thai Kingdom.Grown only in Thailand, this fragrant, long grain rice is translucent when uncooked but quickly turns white and fluffy once it’s ready to eat, giving off a delicate aroma at the same time.That’s the gourmet’s take on this grain, which can also be red or purple once it arrives at the table. All that said, rice is more than just a foodstuff in Thailand; it is also part of the country’s rich culture and tradition.Aside from the fact that it’s widely grown in the northeast of the Kingdom, rich also figures prominently when it comes to Thai expressions and is central to offerings made at the country’s temples during holidays and festivals.

Geen opmerkingen: