vrijdag 14 november 2008

Richard in Thailand

Richard, een kennis van Ron en Hilda hoort van hun plannen overwinteren in Thailand, neemt ook een paar weken vakantie en reist af naar Thailand.
Kennismaking met ''duur'' transport heeft hij op de dag van aankomst, voor 900 baht naar hotel vanaf airport (normaal 350 baht) met tollwayprices.
Eerste dagen in Thailand bezoeken van shoppingcentra en Floating market, Rosegarden, daarna vertrek naar Hua Hin, alwaar een condo gehuurd voor meerdere dagen.

Ook is ons gevraagd of we een trip willen samenstellen voor 8 dagen, hiervan het verslag;

6-11-2008 en 7-11-2008
Vertrek vanuit Condochain met een minibus richting Bangkok om 10.00 uur, we gaan met vijf personen nl. Hilda, Ron,Ans, Richard en Frans.
Een drie uur durende trip naar Hua Lampong, het treinstation in Bangkok, hier plaatsen we onze bagage in het Lugagedepot, vanwaar we de metro MRT pakken naar Sala Daeng om hier te switchen met de Skytain BTS naar MBK, shoppingcentre bij uitstek.
Na een paar uurtjes shoppen,lunchen en koffiedrinken en een bezoek aan Siam Paragon gaan we weer terug naar Hua Lampong om hier de nighttrain naar NongKhai te pakken.

Onze slaapplaatsen zijn al gereserveerd, alleen onze trein heeft vertraging en vertrekt bijna twee uur later dan planning.



Onze bedden hoeven nog niet te worden opgemaakt want we zijn nog echt niet moe, alleen Richard moet zijn cabine delen dus hij neemt maar plaats bij Ron en hilda.
De steward van ons treinstel weet de flessen bier goed aan te dragen, dus klein feestje is wel op zijn plaats en natuurlijk niet te vergeten onze KFC kip laten we zeker goed smaken.




Slapen moeten we toch want de komende dagen worden lang.
Met onze chauffeur Toy, hebben we afgesproken in NongKhai, om half negen in de morgen maar we komen hier twee uur later dan verwacht aan.
Hij staat ons, samen met zijn vrouw en dochtertje op te wachten, bagage inladen en naar het centrum van NongKhai naar ons guesthouse Ruan Thai, maar eerst een verlaat ontbijtje.
Gaan ons opfrissen en dan op pad want Sala Keaw Ku, een beeldentuin, staat op het programma.






Na een uur rondlopen en meervallen voeren gaan we naar een tempel, waar het Nga festival gehouden wordt en vervolgen onze dag met een bezoek aan de dagmarkt Sadet, waar vele invloeden merkbaar zijn vanuit Vietnam, Laos en Cambodja.



Relaxen hoort er ook bij dus retour naar ons guesthouse, dutje en daarna dineren bij een Vietnamees restaurant aan de Mekong, maar er staat alleen maar varkensvlees op de kaart dus de buurman, Thais restaurant wordt door ons verblijd met een bezoek.
Na een heerlijke maaltijd is het lopen naar RuanThai, nog een bakje koffie en dan ssss.


8-11-2008
Op tijd opstaan, want we gaan vandaag langs de Mekong, een schitterende weg naar ChiangKhan.
Ontbijt wordt genuttigd in NongKhai, in een plaatselijk restaurantje, erg druk dus de bekende pistolets zijn al snel op, dus we genieten van rijstsoep.
Voordat we de route starten, nog een stop bij de friendshipsbridge tussen Laos en Thailand.



Watervallen doen het nog altijd goed dus een half uurtje genieten.


Nog een stop bij een tempelcomplex(Wat Hin Mak Peng)

There is also a really beautiful and peaceful village halfway between Nong Khai and Chiang Khan called Sang Khom. The scenery is amazing (great river views overlooking the mountains in Laos) and there are good accommodation/food options. The locals are really nice too...even the local roaming dogs a friendly.
Om 16.00 uur arriveren we in ChiangKhan bij ons guesthouse ChiangKhan Guesthouse, bij Pim en Huub.



Bagage in de kamer en dan fietsen pakken en op zoek naar een leuk barretje in dit gezellige backpackersdorpje.
We hebben geluk, vandaag wordt einde regentijd gevierd en worden er dansvoorstellingen gehouden bij de tempel.


Ook heeft Pim zonder mijn medeweten, maar niet ernstig, een dansgroep geregeld in ons guesthouse en we worden om 20.00 uur aan tafel verwacht en stilzitten is er niet bij, dus er wordt meegedanst.
Nog even nagenieten en dan rustig slapen onder de klamboe.

9-11-2008
Om 06.00 hoort eenieder op te staan en er wordt een goed stevig ontbijt genuttigd.
Afscheid nemen van Pim en we gaan op pad. Allereerst offers kopen, want Ron wil nog een bezoek brengen aan een tempel in Phu Rua, deze tempel hebben wij in january bezocht een paar dagen voor hij door de koningin geopend werd.
We nemen een weg(zeer slecht begaanbaar) langs de Mekong en gaan op zoek naar een grote staande Boeddha.


In een schitterend gebied arriveren we bij de staande boeddha, mooi uitzicht op een berg met beneden in de vallei een splitsing van twee rivieren.
Vervolgen onze weg door het gebergte, met vele tuinderijen en kleine dorpjes en komen dan aan op de grote highway naar Phitsanulok.
Een stop van anderhalf uur bij de tempel in Phu Rua, offers brengen bij een monnik, want de hoofdabt is inkopen doen voor de tempel.


In Dan Sai maken we een stop en bezoeken hier ook een tempelcomplex.
Lunch wordt genomen bij de ons reeds bekende waterval Kaeng Som Nam Tok, favoriet bij vele Thai.
Regentijd is beeindigd, maar de grond is drassig zoook onze parking en de bus schuift door en zit vast in de blubber, maar Toy regelt 10 personen die ons vervoermiddel weer op de droge ondergrond plaatst.
Na deze lunch nog een aantal kilometers naar Phitsanulok waar we laat in de middag arriveren bij ons hotel Amarin Lagoon.
Eenieder gaat naar de kamer, lekker rusten en opfrissen.De vrouw van Toy, Ee en zijn dochter,Tum gaan lekker relaxen en zwemmen in de badkuip. Ans en Frans gaan een borrel halen bij het zwembad en Toy gaat zijn Bus wassen.
Vroeg in de avond gaan we richting centrum van Phitsanulok, naar de nightmarket waar Flying Pakboom wordt geserveerd.Heerlijk diner en een fles Sang Som en we kunnen gaan shoppen.
Terug naar ons hotel en we gaan nog even naar de bar, optreden van Ron en Richard en we kunnen gaan slapen.

10-11-2008
Alweer op tijd opstaan, genieten van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet.
Bus inladen en we brengen een bezoek aan Wat Mahathat(tempel van de grote Relieken)in de binnenstad van Phitsanulok.

Deze tempel is omgeven door OTOP shops met regionale lekkernijen en snuisterijen dus bezoek duurt iets langer dan gepland.


Toch gaan we naar twee uur naar Sukothai,eerste Thaise Hoofdstad en bezoeken hier Historical Sukothai, na eerst fietsen gehuurd te hebben en een toektoek voor Ron en Hilda, want het park is zeer uitgestrekt.




De komende dagen wordt LoyKrathong gevierd want het is volle maan en einde regentijd, en de oorsprong van LoyKrathong ligt in Sukothai.
Het park is in feeststemming gebracht met lightshows, olielampjes en overal eetgelegenheden.


Lunch wordt hier genuttigd naar eerst de fietsen teruggebracht te hebben bij het verhuurbedrijfje.
Sukothai--ChiangMai nog zo'n vier uur rijden, dus we komen in de vroege avond aan in ChiangMai waar onze stek TadkhamVillage wordt, een klein Boetiekhotel vlakbij ChiangMaiGate.
Toy gaat naar zijn eigen huis en wij gaan na een lekker pilsje, richting nightmarket, want Richard wil nog een paar horloges kopen en we moeten natuurlijk ook nog eten.
Ook wordt er genoten van de dansshow in Kalarecentre, een groot foodcentre in het midden van de nightmarket.
Terugwandelen naar TadkhamVillage is wel mogelijk maar een Toektoek gaat sneller dus keuze maken is niet moeilijk.

11-11-2008
Vandaag lekker uitslapen want ontbijt pas om 08.30 en om 10.00 vertrek naar Doi Suthep, tempelcomplex op een berg in ChiangMai(under renovation).
Richard is nog van de schrik aan het bekomen, zijn bed is vier meter breed en toch is hij er tijdens het in slaap doezelen uitgevallen.

Geen opmerkingen: