woensdag 18 maart 2009

Aangeraden vaccinaties Thailand


Aangeraden vaccinaties,
Vaccinatie tegen DTP, dat is difterie, tetanus en polio.
Vaccinatie tegen buiktyfus bij een verblijf langer dan 3 maanden.
Vaccinatie tegen hepatitis A oftewel besmettelijke geelzucht.


Verplichte vaccinaties,
Gele koorts vaccinatie verplicht bij komst uit endemisch Gebied (= gebied waar gele koorts voorkomt,dus niet in Nederland.


Malaria preventie,
In dit land of delen van dit land kan met anti-muggen maatregelen worden volstaan.
De kans op malaria en andere door muggen overgebrachte infectieziekten wordt verminderd door het gebruik van middelen die muggensteken kunnen voorkomen. De meest effectieve middelen bevatten DEET. Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de zeer vroege ochtend. Ook het gebruik van een muskietennet, al dan niet geïmpregneerd met een speciale insectenverdelgende stof is aan te bevelen. ‘s Avonds is het verstandig armen en benen te bedekken door kleding met lange mouwen en broekspijpen.

Informatie over Hepatitis A,
Hepatitis A is een zeer besmettelijke ziekte die in tropische landen als kinderziekte voorkomt. Nederlanders die na de oorlog zijn geboren, hebben deze ziekte waarschijnlijk niet doorgemaakt. Het virus dat Hepatitis A veroorzaakt wordt door voedsel overgebracht en komt vaak voor in schaaldieren en ongekookte groenten. Volwassenen kunnen van geelzucht ernstig ziek zijn en langdurig klachten houden. De vaccinatie biedt een vrijwel volledige bescherming.

Informatie over DTP
Informatie over DTP, dat is difterie, tetanus en polio. Zij die na 1950 zijn geboren hebben in de meeste gevallen als kind de vaccinaties gekregen. In het algemeen kan dan worden volstaan met één zogenaamde boosterinjectie. Ouderen die niet zijn gevaccineerd of waarvan dit niet duidelijk is dienen een volledige vaccinatie van 3 injecties te ondergaan.

Informatie over Typhus
Buiktyfus is een ernstige infectieziekte die door voedsel wordt overgebracht, gepaard gaat met hoge koorts en die zonder behandeling vaak tot de dood leidt. Hoewel de vaccinatie geen 100% bescherming biedt verloopt de ziekte na vaccinatie in het algemeen minder ernstig.

Informatie over Dengue
Dengue is een door muggen overgebrachte virusziekte die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en in het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt overdag en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.

Geen opmerkingen: