woensdag 5 augustus 2009

ChiangMai, Thailandtrip Augustus 2009


03-08-09
Na een trip van behoorlijk wat slaapuurtjes en tijdens de laatste uren van de trip genieten van het uitzicht en signaleren van bekende plaatsnamen, komen we om 10.30 aan op het station van ChiangMai.
Rugzakken lossnijden want deze hebben we vastgebonden aan de bagagerekken ivm omvallen maar ook een beetje preventief handelen, ondanks politiecontrole aan boord.
Toy, onze chauffeur staat buiten het station al op ons te wachtten, om ons naar ons favoriete boutique hotel Tadkham Village te brengen.
We hebben 4 kamers geboekt, maar er zijn op het moment maar 3 kamers beschikbaar want er moeten nog gasten uitchecken. We gaan dus eerst maar naar het restaurant van Ae, de vrouw van Toy, en gaan genieten van een heerlijk Thais ontbijtje.
Om 12.20 is het zover, we kunnen inchecken, rugzak neergooien en op pad, nl.tempels bekijken in ChiangMai.
Eerst Wat Chedi Luang en omdat het onbewolkt is gaan we naar Doi Suthep, een tempel op een berg gelegen net buiten ChiangMai.
De tempel die op de berg ligt is bereikbaar via een een paar honderd treden, dus het is even vermoeiend voor onze gasten.
Anja,Louis en Nadine al eerder in ChiangMai geweest zien deze tempel ook voor de eerste keer en Remy krijgt van Ming en Ae leer in het Boedhisme.


Na een uurtje vertoeven op Doi Suthep gaan we naar onze minibus en vervolgen onze weg om een bezoek te brengen aan Shinawatra Silk, een factory waar je uitleg krijgt over ontstaan, verwerken en gebruik zijde.

Inmiddels 17.30 en we gaan ons opfrissen, want vanavond staat de nightmarket op het programma, want Remy heeft via vrienden uit de Jetset begrepen dat Rolex erbij hoort.
Gaan eten op Kalare plein een foodplaza, met couponboot, dus eenieder gaat op zoek naar zijn eigen lekkernij.
Na wat slenteren op de nightmarket wordt het tijd voor het nachtleven en Toy stationeerd ons in LoiKroh road, de karaoke bar buurt in ChiangMai.
Het is 3 augustus dus Remy is voor de derde keer dit jaar jarig, er wordt gezongen en spelletjes worden uit de kast gehaald. Natuurlijk krijgt eenieder uitleg over de speeltjes, maar een jarige gaat altijd voor.

23.30 en we wandelen terug richting Tadkham Village, gelegen vlakbij ChiangMaiGate, na een paar minuten lopen toch maar 3 toektoeks geregeld door Nadine en we racen voor 60 baht per toek terug naar ons slaapadres.

04-08-09
Vandaag is Dday voor 4 personen onder ons gezelschap, nl Anja, Louis, Nadine en Remy gaan de tweedaagse jungletour maken.
Na een lekker eenvoudig ontbijtje, rugzakken pakken en wachtten op onze SongTaew, rode pickup, die het viertal komt ophalen om 9.30 thaise tijd, dus het wordt 10.45, maar ja.....

In de pickup zitten nog meer junglegangers dus gezellig tot nu toe.....
Wijzelf gaan vandaag op zoek naar een bril voor onze chauffeur, want zicht moet bijgehouden worden.
Na een uurtje testen, montuur zoeken en ook ons zicht testen (alleen om thaise taal te lezen is er nog geen bril uitgevonden die dit kan vertalen), gaan we lunchen in KhaoSoi restaurant, krokant gebakken mie met een currysoep en natuurlijk ChiangMai Sausage en Sate is onze maaltijd.


Ae en Ming moeten natuurlijk ChiangMai zoetigheid meenemen naar Hua Hin en we gaan op bezoek in een candyfactory en de nodige kilos worden ingekocht, makkelijk dat we met een minibus retour gaan naar Hua Hin.


Nog een stop in het Central Airport shoppingcentre voor het simlockvrij maken van onze telefoon.
Terwijl het jungleviertal geniet gaan wij lekker relaxen met een borrel in het hotel alvorens we gaan dineren op Anusarnplace, de nodige vis, garnalen, kip en currygerechten laten we ons lekker smaken.
Nog wat shoppen op de nightmarket en retour hotel, borrel en dromen van al dat ongedierte dat in de jungle rondrent.

05-08-09
Terwijl wij van een luxe ontbijt genieten en ons programma van deze dag bespreken, denken we toch even aan ons andere viertal....
In de ochtend rijden we naar Mae Rim naar een Orchidfarm en genieten van de aanleg van deze tuin en de frisse kleuren van de talrijke orchideeen.




Drie jaar geleden is de Ratchapuek bloemententoonstelling geweest, schitterend aangelegd park en superdruk, gesponsord door vele bedrijven.
Hoe zal dit er nu uitzien????
We gaan op pad en het park ligt er heel verlaten bij, onderhoud aan planten gaat gewoon door maar het verval slaat toe, vooral aan de gebouwen, zonde...






Na een uurtje wandelen door dit park is het toch weer tijd geworden voor een verlate lunch.
Naast ChiangMai Airport is een bekend Noodlesoup restaurant dus......


Het is tijd om terug te gaan naar TadkhamVillage want onze ontdekkingsreigers keren bijna terug uit de Jungle....
Vermoeid maar voldaan keert het viertal terug en vol van verhalen, zie volgende blok,
barst het los.



Een uurtje relaxen en we gaan weer op pad, naar Anusarnplace voor een voortreffelijke maaltijd met een meter Changbier want ons viertal heeft van het vertellen een behoorlijke dorst gekregen.
Ook nog op zoek naar schone kleren want de rode kleilaag tijdens de trek heeft de kleding niet mooier gemaakt.




De laatste avond in ChiangMai, in TadkhamVillage, op tijd slapen want morgen staat een trip van 650 kilometer te wachtten.

Geen opmerkingen: