zondag 27 september 2009

'Thailand ook erg populair op de 50PlusBeurs'

'Thailand ook erg populair op de 50PlusBeurs'

Het Thais verkeersbureau kijkt terug op een geslaagd ‘optreden’ op de 50PlusBeurs, dat van 16 tot en met 20 september werd gehouden in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Het was de eerste keer dat het bureau met partners op de beurs vertegenwoordigd was. De opvallende tempelvormige stand trok de aandacht van veel bezoekers, die zich lieten informeren over de diverse mogelijkheden van het 'Land van de Glimlach'. De beurs - ’s werelds grootste evenement voor actieve 50 plussers - werd in totaal door ruim 98.000 mensen bezocht. Een lichte stijging ten opzichte van afgelopen jaar.

Thaise sferen
Vooral op de weekdagen week werd het Thais Paviljoen druk bezocht. Naast de bezoekers die voor het eerst met het kleurrijke land kwamen kennis maken, was ook de aanloop van 'herhalingsbezoekers' erg opvallend.

Gastvrijheid en keuken
Veel mensen lieten de standhouders weten erg gecharmeerd te zijn van de gastvrijheid, de Thaise keuken en het afwisselende landschap met de boeiende cultuur en ontspannen strandbestemmingen.

Authentiek
In het paviljoen was ook aandacht voor authentieke Thaise beleving. Op woensdag, donderdag en vrijdag gaf een parapluschilderes uit Chiang Mai het Thais Paviljoen kleur. In het weekend werden de Thaise dansvoorstellingen goed bezocht en waren de nek- en schoudermassages erg populair.

Thailand plust
De interesse voor Thailand op de 50PlusBeurs klaat volgens bhnet Thais Verkeersbureau eenzelfde trend zien als de recente boekingscijfers. In de maand augustus werden ten opzichte van vorig jaar maar liefst 35,6 procent meer Nederlandse aankomsten geregistreerd.

Daarmee scoorde deze maand volgens het Thais Verkeersbureau voor Nederland een ‘all time high’. Recent maakte de ANVR op basis van GfK-metingen ook al melding van een inhaalslag, waarbij Thailand als een van de best scorende bestemmingen werd genoemd.

Geen opmerkingen: