zondag 22 november 2009

Georgetown

Heerlijk geslapen en op tijd opstaan, want we gaan ontbijten, krijgen we niet elke dag toch.
Ontbijtzaal op groundfloor, ruime keuze aan gerechten, dus we maken er maar een vier gangen menu van.

Vandaag op zoek naar een Moneychanger, want een ATM, die in Thailand op elke hoek van de straat staan, is hier echt niet overal te vinden.

Wisselkoers is perfect voor 100 euro ontvang je 502 M Ringgitt.
Het is weer een bewolkte dag,maar geen regen dus we gaan op stap.



Lokale markt is altijd een leuk gebied om te bezoeken, tamelijk dicht in de buurt van ons hotel, hoek om dus goed te doen.

Ook gaan we de Hainan tempel bekijken, die gelegen is in de buurt van een aantal backpackhouses. Op zoek naar een trishawdriver, maar deze is net aan zijn ochtenddutje bezig, dus die 100 meter gaan we maar lopen.



Er zijn meerdere Chinese tempels in Georgetown met ieder zijn eigen gebruiken en religie.


De middagtrip is gepland naar Batu Ferringhi, het strandleven van Penang, luxe resorts te over, maar het strand is heel smal en het zeewater niet zo mooi gekleurd als we van Hua Hin gewend zijn.


We besluiten samen met onze taxidriver maar te gaan genieten van een lekkere bak koffie, krijgen van hem veel uitleg over het eiland, what to do or not, en rijden kalmpjes terug richting Georgetown, om nog lekker wat te shoppen in een luxe shoppingcentre,

About 20 minutes away from the city centre is Penang’s famed Gurney Drive promenade where Gurney Plaza, a massive “lifestyle shopping mall”, is located. Boasting of concept fashion stores, bookshops, IT specialty stores, home décor outlets, electrical appliance shops, a cineplex and karaoke centre, it is one of the most popular malls in town. The dining outlets here are extensive with the presence of various international coffee and fast food chains.

Gaan vanavond nog dineren op het bekende eetplein en genieten van een drankje om daarna
heerlijk te pitten.

Geen opmerkingen: