maandag 21 november 2011

Drank en sigaretten worden schaars in Thailand


Wij verblijven al sinds 27 oktober in Thailand, natuurlijk zijn de gevolgen zichtbaar van de overstromingen in Bangkok, maar van schaarste in de schappen, ja bepaalde merken zijn niet leverbaar vanwege transportproblemen omdat de distributiecentra in of vlakbij de getroffen gebieden liggen, is door het gehele land niets te merken. Sommige Tesco's & 7eleven's hebben wat out of stock maar dat is niet minder dan bij een AH of C 1000 op zaterdagmiddag wanneer het opeens mooi weer schijnt te worden.

ma 21 nov 2011,

Thailand heeft al enige weken te kampen met de ergste overstromingen sinds tientallen jaren. Weliswaar zijn de vakantieparadijzen in het zuiden van het land niet door overstromingen getroffen maar toch doen zich daar inmiddels wel problemen, die het gevolg zijn van het hoge water, voor. Met name in en rond de vakantieresorts op Phuket is er een schaarste aan levensmiddelen, bier en sigaretten aan het ontstaan.

Grote delen van de hoofdstad Bangkok staan nu al weken onder water, en een duidelijke verbetering van de situatie lijkt nog niet in zicht.

Driekwart van het land heeft te maken met de overstromingen en ondanks dat het zuiden tot op heden verschoont is gebleven van deze problemen, zijn de indirecte gevolgen nu ook in plaatsen als Ko Samui, Khao Lak en Phuket voelbaar, zo schrijft het Duitse Bild.


Want ook al ligt de geliefde badplaats Phuket op het gelijknamige eiland meer als 700 kilometer van de haard van de crisis verwijderd, het wordt voor de plaatselijke ondernemers steeds lastiger om voldoende levensmiddelen, drank en sigaretten aan te voeren voor de vele toeristen die er alles bij elkaar verblijven.

Op dit moment is het tekort overigens nog niet echt merkbaar in de grote luxe hotels, maar doet de schaarste zich al wel voelen in de kleine winkeltjes en bars. Het gaat dan met name om zaken als: alcoholische dranken, sigaretten, rijst en mineraalwater.

Geen opmerkingen: