woensdag 25 september 2013

Prima Thais eten bij een supermarkt: Food Court

Kennismaken met de Thaise keuken kan ook in Hua Hin perfect in Market Village, het shoppingcentre gelegen tegenover Condochain. Lekker eten bij Tesco Lotus, foodplace, waar overwinteraars van een perfecte maaltijd kunnen genieten, en belangrijk ook zeker niet te duur.

Prima Thais eten bij een supermarkt: Food Court
               
 
Food Court Prima Thais eten bij een supermarkt: Food Court
 
Een goede manier om kennis te maken met de Thaise keuken is een Food Court, bijvoorbeeld die van Tesco. Het eten is van constante kwaliteit, goedkoop en het wordt hygiënisch bereid.
Niet alle toeristen in Thailand willen of durven langs de kant van de weg te eten. Ze zijn bevreesd voor te gekruid eten of onhygiënische omstandigheden. Op zich wel begrijpelijk, want als je slechts drie weken vakantie hebt, wil je niet een groot deel daarvan op de wc-pot zitten.
Voor degene die op een veilige manier kennis willen maken met de Thaise keuken, is een zogenaamde Food Court een goede optie. Deze restaurants bevinden zich in de grotere supermarkten en warenhuizen zoals Tesco Lotus en Big C.
 
De voordelen van eten bij een Food Court:
    prijzen zijn gunstig, gemiddeld ongeveer 50 baht ( € 1,25) per gerecht.
    Je hoeft niet lang te wachten.
    Er is een grote keuze aan verschillende Thaise gerechten.
    Het eten wordt vers en ter plaatse bereid
    De hygiënische omstandigheden zijn goed te noemen.
Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat het nogal ongezellig aan doet. Het lijkt een beetje op een grote kantine in een kazerne. Verwacht geen bloemetje op tafel, achtergrondmuziek, sfeerverlichting en mooi serveersters. Je zult je eten zelf moeten halen.

Handleiding voor eten bij een Food Court

Ga je voor het eerst eten bij een Food Court dan kan het een chaotische indruk wekken. Misschien heb je geen idee hoe het werkt, vandaar een korte handleiding.

Je betaalt met een kaart

Je kunt hier niet contant betalen. Er is een centraal punt waar je een plastic kaart kunt krijgen. Hier wordt een saldo opgezet waar je mee kunt betalen. Meestal is 200 baht voor twee personen wel voldoende. Het niet verbruikte saldo krijg je terug, wanneer je de kaart weer inlevert.

Maak een keuze

Loop langs de verschillende buffetten en maak een keuze. De meeste standjes zijn gespecialiseerd in één bepaald gerecht, zoals Som Tam of Tom Yam. Wil je het gerecht niet te scherp, vraag dan om ‘Mai Pet’. Wacht een paar minuten totdat het gerecht bereid is en betaal dan met je kaart.

Zoek een tafel en bestek

Loop met je dienblad naar een tafel en pak je bestek. Het bestek kan je op een centrale plek vinden. Je hebt de keuze uit eetstokjes, vorken en lepels. Messen worden in Thailand niet gebruikt. Er staat ook een bak met kokend water. Het is de bedoeling dat je daar je bestek even in hangt zodat het goed schoon is.
 
Drinken
Bij sommige Food Courts is water gratis verkrijgbaar. Anders is het zeker te koop, dat geldt ook voor andere dranken, zoals frisdrank. Dat kan je ook met de card betalen.

Tip

In veel gevallen kun je voor 10 baht extra, een ‘special’ krijgen. Een grotere portie en meer vlees of vis in je gerecht. Dat is een aanrader want voor de 10 baht krijg je echt veel meer.
Vergeet niet om na het eten je saldocard weer in te leveren.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: